Dopharma: RVS buitensilo’s voor bulkinkoop

Dopharma is een onafhankelijk Nederlands veterinair farmaceutisch familiebedrijf; sinds 1969 heeft zij naast de productie van dierengeneesmiddelen ook research, registratie en marketing in eigen beheer. Inmiddels zijn er, verdeeld over alle continenten, ruim 60 exclusieve dealers aangesteld wat ook internationaal tot een nog steeds groeiend marktaandeel leidt.

Vraagstelling Dopharma

Vanwege toegenomen vraag naar de dierengeneesmiddelen van Dopharma moest de productiecapaciteit verhoogd worden.  Dopharma kocht de grondstoffen altijd in bigbags in wat relatief duurder is, veel opslagruimte vergt én tijdrovend in verwerking is.

Oplossing Silowacht

Silowacht heeft drie geïsoleerde RVS 35 tons buitensilo’s geplaatst waardoor de aanvoer van grondstoffen middels bulkauto’s plaats kan vinden. De silo’s zijn voorzien van een luchtdrooginstallatie om condensvorming en uiteindelijk klontvorming in de silo te voorkomen. Via twee onafhankelijke pneumatische zuigtransporten kunnen de grondstoffen in 2 meeltappunten afgewogen worden en vervolgens naar de bestaande mengers worden getransporteerd.

Reactie Dopharma

Door deze RVS buitensilo’s en doseerinstallatie van Silowacht kunnen wij de grondstoffen in bulk inkopen en verwerken; wij genieten dus van inkoopvoordeel èn besparen op arbeid door vermindering van de handelingen. Tevens hebben wij nu meer ruimte in onze fabriek!

Download deze project-beschrijving