Mola: ontwikkeling revolutionair bloemkoelsysteem®

Mola is specialist in bladerdeegproducten: haar (appel)flappen, saucijzen- en kaasbroodjes èn andere (custom-made) deegproducten zijn bij talloze ambachtelijke bakkerijen, koffiecorners en bake-off afdelingen van supermarkten te verkrijgen. In de geavanceerde productiehallen in Beugen werken ruim 15 medewerkers.

Vraagstelling Mola

In verband met de bouw van een nieuwe productiehal was een nieuwe grondstoffenopslag- en doseerinstallatie nodig. Nadrukkelijke voorwaarde was een constante bloemtemperatuur: de bakkerij is compleet geklimatiseerd maar de bloem heeft veelal een te hoge aanvoertemperatuur.

Oplossing Silowacht

Naast ontwerp en ontwikkeling van de complete grondstoffen opslag en doseerinstallatie (bloem, water en handcomponenten) heeft Silowacht samen met Lindegas een gepatenteerd bloemkoelsysteem® ontwikkeld: bij het pneumatisch zuigstransport wordt koude CO₂ rechtstreeks in de bloemstroom geïnjecteerd. De besturing is voorzien van een kleppenregeling zodat afhankelijk van de bloem aanvoer temperatuur de juiste hoeveelheid CO₂ wordt geïnjecteerd. Hierdoor wordt een constante homogene bloemtemperatuur gerealiseerd en is temperatuurbeheersing gegarandeerd.

Reactie Mola

Onze installaties in de nieuwe bakkerij zijn voorzien van het unieke bloemkoelsysteem® van Silowacht waardoor wij áltijd een constante juiste deegkwaliteit hebben. Door deze ontwikkeling kunnen wij een nóg hogere productkwaliteit leveren!

Download deze project-beschrijving