Peijnenburg: vervanging productielijn

Koninklijke Peijnenburg BV (onderdeel van Lotus Bakeries NV) heeft vestigingen in Geldrop, Sintjohannesga en Enkhuizen waar in totaal ca 320 medewerkers werken. Pijnenburg produceert een breed assortiment koek en banketproducten onder de merknamen Pijnenburg, Wieger Ketellapper en Lotus. Peijnenburg is onbetwiste marktleider in de ontbijtkoeksector.

Vraagstelling Peijnenburg

In het kader van herverdeling van de ontbijtkoekproductie werd een deel van de productie verplaatst van Geldrop naar Sintjohannesga. Het doel van Peijnenburg was om twee fabrieken te hebben die beide voldoen aan de huidige èn toekomstige eisen op het gebied van techniek, kwaliteit, arbo en milieu zodat de kwalitatief hoogwaardige producten op een zo efficiënt mogelijke manier kunnen worden gemaakt.

Oplossing Silowacht

Silowacht heeft de totale droge stoffen opslag en doseerinstallatie vervangen door nieuwe en grotere silo’s en pneumatische zuigtransporten met grotere doseercapaciteiten. Ook de stropen installaties zijn verplaatst en uitgebreid naar de nieuwe situatie. In de oude situatie maakte Peijnenburg gebruik van verschillende aan elkaar gekoppelde besturingen. Deze zijn vervangen door een centraal Smart Bakery besturingssysteem waarbij de bediening sterk vereenvoudigd is en alle belangrijke parameters centraal worden opgeslagen.

Reactie Peijnenburg

Door de producten en diensten is de productiecapaciteit verhoogd èn verbeterd: er is nu grotere nauwkeurigheid in doseringen waardoor  onze productiekwaliteit constanter is en wij minder productuitval hebben.

Download deze project-beschrijving